Scholing

De Forensische Geneeskunde is volop in ontwikkeling dat betekent dat er zowel intern als extern met regelmaat nascholingen worden georganiseerd met/door FARR.

Door deze nascholingen blijven de collega’s van FARR op de hoogte van de ontwikkelingen in het vakgebied maar daarnaast bieden we ook de mogelijkheid tot het geven van nascholingen aan ketenpartners en/of andere geïnteresseerden. Onder aan deze pagina kan via het contactformulier een aanvraag voor (geaccrediteerde) nascholing worden gedaan.

Aanvragen nascholing

In het netwerk rondom de Forensische Geneeskunde ervaren wij regelmatig dat er nog veel onduidelijkheid is over de deskundigheid van de forensisch artsen. Toch zien we ook dat er steeds vaker een beroep wordt gedaan op deze deskundigheid, zowel gedurende de diensten als in georganiseerde bijeenkomsten. De deskundigheid van de FARR ligt in alle aspecten van de forensische geneeskunde maar onderstaande lijst schetst een beeld van de mogelijkheden:
Uiteraard kan er gezamenlijk worden gekeken naar het toespitsen van de scholing op de vraag/het vakgebied van de aanvrager. Wel wordt hiervoor door FARR, in veel gevallen, een onkostenvergoeding in rekening gebracht.

Nascholing aan collega’s werkzaam in de forensische geneeskunde

Om de kwaliteit en de deskundigheid van de forensisch artsen/- verpleegkundigen op peil te houden organiseert FARR tenminste 5 (geaccrediteerde) nascholingen per jaar. Deze nascholingen zijn gevarieerd in aanbod en kunnen met zowel Medische Arrestantenzorg, Forensisch Medisch Onderzoek of Lijkschouw te maken hebben. In sommige gevallen kunnen ook externe collega’s hier bij aansluiten (tegen onkosten vergoeding).